tiistai 7. helmikuuta 2017

Such a beautiful morning / Niin kaunis aamu.

Tänään haluan kaivaa siemenluettelot esiin ja suunnitella. Eilen raahasin "taimipöytäni" esille ja aion hieman rapsutella siitä vanhaa hilseilevää maalia pois.

Pidempään seuranneet ehkä tietävät, että olemme joutuneet muuttamaan monta kertaa. Koulu pitää meidät alueella, mutta sopivaa vuokrataloa on ollut hankala löytää. Ihanissa on asuttu, joistakin jouduttu muuttamaan myynniin vuoksi, yhdestä koska oli aivan liian suuri, yhdessä oli muita ongelmia. Oma on taas askeleen lähempänä, vaan niin kovin vaikea löytää!

Nykyinen on vanha hirsitalo, vuosi sitten peruskorjattu. Lämmitysjärjestelmänä toimii puilla lämpiävä vesikierto, lisäksi meillä on ilmalämpöpumppu, takka ja puuhella. Olin aivan ihmeissäni kun kahden kuukauden sähkölasku oli "vain" 200e (loka-marras), siitä huolimatta että sähkönhinta huitelee pilvissä. Vaikka kuinka ollaan sähkön kanssa nuukailtu muissa kodeissa, tuntuu tämä asumus olevan kerrankin energiataloudellinen.

…niin minun piti kirjoittaa niistä puutarhasuunnitelmista. Tämän kodin piha on haasteellisin kaikista. Rinnetontti ja paljon kalliota. Tontti jatkuu kyllä pitkulaisena isona alueena talosta molempiin suuntiin ja meille kuuluu myös ranta-aluetta, jonne rakennetaan keväällä laavu ja laituri. Ruoan kasvatus tapahtuu nyt aluksi laatikoissa ja isoissa astioissa/amppeleissa. Kohopenkkejä aion tehdä myös ja mies on luvannut tehdä kasvihuoneen, jonka sijainti on vielä mysteeri. Tästä se lähtee...

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat.
    Juuri ajattelin,että joitain siemeniä saisi jo laittaa kasvamaan.
    Ja ilolla otan vastaan myös sähkölaskuinfon;)

    VastaaPoista
  2. Herneenversoja ainakin! Ja ituja voi kasvatella läpi talven.

    VastaaPoista